Raka Dig Som En Man Och Spara Pengar

Då kommer vi in på ännu en kategori där vi kan spara in pengar, utan att tumma på resultatet/kvaliteten. Jag pratar om kroppsvård och kroppsvårdsprodukter.

De Svindyra Rakbladen – Behövs De?

Att raka sig med rakkniv är mkt billigare än en vanlig rakhyvelVi kan börja med att räkna lite på det. Enligt nyheter24 behöver man byta var femte till sjunde rakning p.g.a. bakterieuppkomst, men det är kanske inte rimligt om man rakar sig varje dag. Utgår ifrån att man har någorlunda kraftig skäggväxt då är det lagom att byta rakblad ungefär varannan vecka, det vill säga man förbrukar ca 2 rakblad i månaden. Google berättade för mig att ett 8pack rakblad från en känd tillverkare kostar 217kr. Man behöver 24st blad per år så årskostnaden för rakbladen blir 651kr. Jag låter bli att räkna med raklödder och att man faktiskt måste införskaffa en rakhyvel. 651kr låter ju inte så mycket, men det är 651kr i onödan och åren går snabbt. Efter 10 år har du lagt 6510kr på rakblad som inte ens ger dig en särskilt bra rakning. Så vad kan man göra istället?

Rakkniv – Det Prisvärda Alternativet

En rakkniv är visserligen ganska dyr att köpa, speciellt om man som jag gillar att de få saker jag köper håller hög kvalitet. Kommer inte ihåg exakt vad min rakkniv kostade för det var några år sen nu, men jag har för mig att den kostade ca 1600kr. Sen behöver man även en rakborste och raktvål men det kostade inte särskilt mycket och raktvålarna är riktigt dryga och håller väldigt länge(mycket längre än en burk raklödder). Styrkan ligger i att man aldrig behöver köpa en ny om man sköter om den. Man lever länge och med åren är det många tusenlappar man kan spara in. Många bäckar små gäller.

Är du sugen på att komma igång direkt så hittade jag en hemsida på google med information om bland annat ett fint rakkniv set som såg mycket prisvärt ut. http://www.rakknivsguiden.se/ kollade inte jättemycket då jag redan har en rakkniv med tillbehör men det jag läste lät trovärdigt.

Övriga kroppsvårdsprodukter

I det här inlägget hade jag även tänkt inkludera lite andra knep jag har gjort för att spara in pengar, men jag låter blir det. När jag började räkna lite på det osv insåg jag att man inte sparade så mycket pengar som jag trodde. Dessutom kräver det lite av ett intresse. Kanske tar jag upp det i ett senare inlägg, oavsett så är bytet till rakkniv den största besparingen man kan göra när det gäller kroppsvård om jag får gissa. Ett alternativ dock är istället köpa en säkerhetshyvel som är billigare än en rakkniv, men då måste man också köpa rakblad och även fast de är mycket billigare än flerbladssystemen så innebär det en rullande kostnad, och det är ju det vi vill undvika.

Återkommer snart med ett nytt inlägg om ägande av saker, ses då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *