Så vart ska man spendera?

Satt här hemma och kom på att jag ju startade en blogg i somras, gick in och läste vad jag hade skrivit och kände att det kunde vara kul att fortsätta och skriva lite mer.

De tidigare inläggen handlade helt om att spara pengar, vilket är väldigt viktigt och om jag kommer ihåg rätt, min grundtanke med den här bloggen. Men vad som är nästan lika viktigt är vad du faktiskt gör med pengarna. Det finns ju en gräns för vad som är rimligt att spara, t.ex. kanske det inte är värt att bo i en grotta för att spara in på hyran.

Till att börja med kan jag berätta vad jag tycker är det sämsta sättet att spendera pengar på: Konsumtion. Att köpa massa nya grejer fast man inte behöver, som jag nämnde här t.ex. att inte köpa en nya iphone varje år eller till och med köpa en annan billigare modell.

Rent överlag försöker jag nästan låta bli helt att konsumera materiella saker. Jag konsumerar lite ändå men då är det oftast ganska genomtänkt och som ger mig någonting, t.ex. en fin klocka eller en ny skjorta.

Spendera på….. Upplevelser

Där har vi ett område som jag tycker är värt att spendera pengar på och där jag även spenderar en hel del. Upplevelser är minnen som man har kvar för alltid. I upplevelser räknas mycket saker in, t.ex. resor, gå på massage, konsert och liknande.

Det var allt för nu, men var ganska trevligt att skriva lite så kommer nog ett till inlägg ganska snart.

Tills dess..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *