Trygghet på ett billigt sätt?

Att känna sig trygg är en av de viktigaste sakerna i livet, det kommer inte särskilt långt efter mat eller vatten. Trygghet tar man för givet fram tills man inte känner tryggheten längre. Det har jag fått uppleva:

Några år sedan så reste jag runt i världen och framförallt kommer jag ihåg min tid i Colombia, där fick jag känna av känslan av att inte vara trygg. Det var en hemsk känsla. Jag bodde i ett av de dyrare områdena och min lägenhet jag hyrde hade vakter på marknivån, så ”hemma” kände jag mig inte otrygg. Men det räckte nästan att gå utanför lägenhetskomplexet för att otryggheten skulle komma, och det var inte kul. Det är faktiskt så att jag kommer knappt ihåg någonting annat än otryggheten där och jag hade svårt att uppskatta landet överlag.

På senare tid har jag vandrat runt lite i Stockholms innerstad, och även fast jag inte haft samma osköna känsla av otrygghet som jag hade i Colombia så kommer jag på mig själv med att kolla över axeln och så ibland. Ingen direkt stor grej men inte särskilt trevligt heller.

Så nyligen googlade jag lite på pepparspray/försvarsspray och köpte dessutom en sådan. Det har gjort rätt stor skillnad att ha en sån i jackfickan, jag tror aldrig att jag kommer använda den, men vetskapen att den ligger där gör mig tryggare.

Har för mig att det var så att vissa var lagliga och andra inte, på denna hemsida står det mer information om det.

Det var ingen dyr investering heller, runt 200 kr bara. Det kändes verkligen som ett rimligt pris för ens trygghet.

Hoppas jag slipper använda den.

Hörs snart!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *